قطعا شما هم شنیدهاید که در این همهگیری ویروس کرونا یکی از روشهای مقابله با آن را تقویت قدرت دفاعی بدن با داشتن یک تغذیه صحیح عنوان میکنند. داشتن تغذیه صحیح به معنی رعایت دستورات تغذیهای صحیح برای مقابله با بیماری است. یعنی افراد باید در کنار انجام یکسری از دستورات غذایی، از برخی رفتارهای غذایی خود نیز اجتناب کنند.
همیشه به ویژه در هنگامه همهگیری بیماریها و خصوصا الان که با فراگیری کرونا ویروس مواجه هستیم، باید از رفتارهای تغذیهای غلط اجتناب کرد تا قوه مدبّره بدن یا همان نیروی مدیریت بدن بجای مشول شدن به کارهای گوارش و هضم و دفع، به تقویت سیستم دفاعی بدن و تقویت آن بپردازد. رفتارهایی که جز به خطر انداختن سلامتی بدن، چیز دیگری را برای ما به همراه نخواهد داشت. رفتارهایی که نام آنها برای افراد دارای اضافه وزن آشناست. در صدر رفتارهای غلط تغذیهای خطرناک سه رفتار دارای رتبه بالا هستند.
رفتارهای تغذیهای خطرناک :
پرخوری
درهمخوری
سنگینخوری
پرخوری :
یا همان بدون محدودیت خوردن از آفتهای امروز جامعه بشری میباشد. دلایل زیادی برای این عادت خطرناک وجود دارد که جای پرداختن به آن در مطالب کاهش وزن میباشد. دائم مشغول خوردن و یا خوردن حجم زیاد در وعدههای غذایی، بدن را دچار مشکلات زیاد و بعضا جبران ناپذیر میکند و باعث میشود که ساعتها قوای بدن درگیر برنامه دستگاه گوارش شده و از وظایف حساس خود باز بماند.
درهمخوری :
که به آن روهم خوری نیز گفته میشود بمعنی خوردن چند ماده غذایی با هضم متفاوت است. این رفتار غلط تغذیهای علاوه بر اینکه دستگاه گوارش را در هضم و دفع دچار مشکل میکند، نیروی زیادی را نیز از بدن درگیر کرده و در طولانی مدت اعضای دستگاه گوارش خصوصا کبد و معده را دچار مشکل میکند.
سنگینخوری :
خوردن غذاهایی که هضم آن دشوار باشد و گذر آن از معده به روده طول بکشد و دفع آن به راحتی انجام نشود، فعالیت بدن را تا زمان دفع و هضم کامل آن ماده غذایی، دچار مشکل میکند و بدن باید توان زیادی را صرف نماید تا هضم و دفع ای مواد انجام شود. غذاهای خمیری، سرخ کرده و چرب مانند ماکارونی، الویه، سوسیس و کالباس، پنیر پیتزا و انواع دیگر فست فودها از این قبیل هستند.

پرخوری، رویهم خوری و سنگین خوری، سه رفتار خطرناک
با کمی دقت و بررسی درباره این سه رفتار تغذیهای، متوجه خواهید شد که هرکدام از آنها چقدر از نیروی بدن را که باید در همه زمانها خصوصا در زمان فراگیری بیماری، معطوف در قدرت دفاعی بدن باشد را صرف خود نموده و باعث کاهش نیروی بدن برای مقابله با بیماری میشود. لذاست که شما در زمان بیماری کودکان خصوصا روزهای ابتدایی با کاهش اشتهای کودک روبرو میشوید. این همان پاسخ قوه مدبره بدن به ورود بیماری است که با کاهش اشتها سعی در کاهش فعالیت دستگاه گوارش دارد تا توان بیشتری را به سیستم دفاعی بدن اختصاص دهد.
روزه داری طب سنتی درمان اولیه :
روزهداری طب سنتی، بمعنای کاهش حجم و کالری غذایی دریافتی در حد بیست تا سی درصد کمتر از وضعیت فعلی، میتواند قوه مدبره بدن را از مشغولیت بیش از حد به دستگاه گوارش آزاد و با توجه بیشتر به سیستم دفاعی بدن، منجر به عملکرد بهتر آن در برابر عوامل بیماری شود. خوردن دو وعدهای صبح و غروب و استفاده از میوهها و سبزیجات و خشکبار مقوی میتواند میزان کالری ورودی بدن را کاهش دهد.
همچنین در زمان بیماری از آنجا که خواب میتواند کمک موثری در درمان داشته باشد، لذا از خوردن خوراکیها و نوشیدنیهای محرک مغز و برهم زننده خواب مانند قهوه و شکلات تلخ میبایست اجتناب نمود تا خواب به وقت و عمیق و پیوسته را از دست ندهید.
زیادهروی در مصرف برخی مواد غذایی با یک مزاج خاص (گرم و یا سرد) موجب برهم خوردن نظم عمومی بدن و در برخی موارد کاهش قدرت دفاعی بدن شده و ممکن است این زیادهروی درگیری جدیدی را برای بدن به وجود آورد. این بدان معنی است که مصرف بیش از اندازه سیر و زنجبیل، به بدن آسیب خواهد زد.
همچنین توصیه پزشکان طب سنتی به عدم مصرف شوریها و ترشیهای محرک و خشکی آور مخاط تنفسی پرهیز شود.
توصیههای بوئیدنی در زمان اضطراب ناشی از ترس ابتلا به بیماری :
برای کاهش اضطراب ضمن انجام دم و بازدم عمیق، بوهای طبیعی و خنک مقوی قلب و مغز مانند بوی پرتقال، به لیمو و خیار شسته شده، میتواند مفید باشد.
در زمان احساس کمهوایی اضطرابی، میتوانید کمی گلاب به دست و روی خود زده و دم و بازدم عمیق انجام دهید. و در آخر اینکه مانع خشک شدن هوای اطراف خود شوید و دائم هوا را مرطوب نگه دارید.