گاهی با پوشیدن یک ژاکت پشمی باز هم بدنمان در سرمای زمستان گرم نمیشود اما با برخی مواد غذایی و نوشیدنیها، بدن از درون گرم میشود و سرمای بیرون بدن تا حدی از بین میرود. زمستان را با سردی هوایش میشناسیم، سردیای که گاهی تاثیرهایی ناخوشایند بر بدن میگذارد و باعث میشود تا مدتها گرما را احساس نکنیم. برای جلوگیری از تاثیرهای نامطلوب سرمای هوا در زمستان، خوردن خوراکیهای گرمازا میتواند حس خوبی به شما منتقل کند تا هم از فصل برف و باران لذت ببرید و هم سرمای زمستان را پشت سر بگذارید. قبل از اینکه به سراغ معرفی خوراکیهای گرمازا برویم، بهتر است آن را برایتان تعریف کنیم: خوراکیهای ترموژِنیک یا گرمازا به خوراکیهایی میگویند که پس از هضم شدن، درجه حرارت بدن را بالا ببرند؛ بنابراین با خوردن آنها، میتوان بدن را گرم نگه داشت و از سرمای زمستان دور ماند.
نان زنجبیلی
نان زنجبیلی نه تنها خوشمزه است بلکه یک درمان عالی در مقابل سرماست؛ زنجبیل باعث تحریک فشارخون میشود و به طور طبیعی دمای بدن را افزایش میدهد. البته اثر آن بستگی به میزان زنجبیلی دارد که مصرف میشود.
تخممرغ
تخممرغ و تخم دیگر پرندگان مانند تخم بلدرچین و… در طول زمستان طرفداران بیشتری پیدا میکنند، آنها نیروگاه انرژی هستند و همچنین سرشار از پروتئین و ویتامینهایی هستند که به گرم نگه داشتن بدن کمک میکنند.
گوشت
اگر دائماً دست و پایتان سرد است، غذاهای غنی از آهن بیشتری بخورید. این ماده معدنی که میتواند به گرم شدن بدنتان کمک کند بیشتر در گوشتها وجود دارند. البته لازم به ذکر است که برخی از گوشتها مانند گوشت گاو و برخی آبزیان و پرندگان باعث سردی بدن میشوند، اما گوشت بره و شتر علاوه بر آهن دارای مزاج گرم میباشد.

جو دو سر موجود در فرنی، با جذب رطوبت اضافی در بدن، یکی از گرمکنندههای محبوب زمستانی است
فرنی و حریرهها
یک کاسه فرنی که از آن بخار دلچسبی متصاعد میشود همیشه یکی از بهترین گرمکنندهها بوده است. این ماده غذایی، سالم محسوب میشود زیرا جو دوسر میتواند به کاهش کلسترول بد که در دیواره شریانهایتان جمع میشود کمک کند. جو دو سر با جذب رطوبت اضافی در بدن، یکی از گرمکنندههای محبوب زمستانی است.
عسل
طبیعت عسل گرم است و مصرف منظم آن به گرم نگه داشتن بدن نیز کمک میکند. این یکی از دلایلی است که به مصرف بیش از حد عسل در هنگام تابستان توصیه نمیشود. عسل برای محافظت از بدن در برابر سرما و درمان سرفه و آنفلوانزا مفید است؛ زیرا سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. بنابراین هر روز صبح ناشتا مقداری عسل را در آب گرم بریزید و بنوشید و یا روزانه یک قاشق عسل میل کنید تا بدنتان گرم شود.
چاشنیهای تند
چاشنیهای تند باعث بالا رفتن دمای درونی بدن میشود و بدن را سریع و به مدت طولانی گرم نگه میدارد. این در حالی است که اغلب افراد تصور میکنند ادویهها، فواید خاصی ندارند و صرفاً برای مزهدار کردن غذاست که از آنها استفاده میشود، اما واقعیت این است که ادویهها، حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی خاص مانند ویتامین c هستند. ادویهجات عروق را گشاد کرده و به دستگاه گوارش خون میرسانند، جریان سریع خون باعث گرم شدن بدن میشود. خوردن فلفل و زیره سیاه، گرمای زیادی در بدن ایجاد میکند. مصرف زعفران هم در زمستان باعث ایجاد گرما میشود و این ادویه معطر بدن درد ناشی از سرما را کاهش میدهد.

با مصرف خرما بدن خود را از سرمای زمستان حفظ کنید
خرما
خرما سرشار از قندهای طبیعی نظیر گلوکز، فروکتوز و ساکارز است؛ بنابراین، با وجود این خواص، خرما را میتوان بهعنوان یکی از تنقلات عالی و کاملی شناخت؛ که بهسرعت گرمی و انرژی بدنتان را افزایش میدهد.
دانههای روغنی
این دانهها ضد سرما هستند و میوههای خشک طبیعی مانند آجیل، بادام، فندق، گردو و پسته غنی از اسیدهای چرب و مواد معدنی هستند که اغلب در زمستان خورده میشوند؛ دانههای روغنی نه تنها اشتها را مهار میکنند، بلکه دارای مواد مغذی و ضروری و مفید برای بدن هستند و موجب گرم شدن بدن میشوند.
غلات سبوسدار
این غلات باعث افزایش فشارخون میشوند و مانند زنجبیل، بدن را گرم میکنند؛ برنج، جو و گندم سیاه غنی از آنتیاکسیدانها هستند و برای قلب بسیار عالی هستند؛ غذاهایی مانند پودینگ برنج، سوپ برنج، آشی که در آن برنج یا جو باشد یا شیر برنج بدن را گرم میکنند.
میوههای گرمازا
مصرف میوه در حفظ گرمای بدن تأثیرگذار است. به، سیب، گلابی، انار، خرما، انگور و… کمک میکنند تا بدن به گرمای متعادلی دست یابد.
همچنین مصرف موز، میوهای که سرشار از ویتامین B و منیزیم است و به تیروئید و غدد آدرنال کمک میکند، میتواند درجه حرارت بدن را در فصول سرد سال تنظیم کند. یک موز بزرگ تقریباً ۱۰ درصد از نیاز روزانه به منیزیم و ویتامین B را تأمین میکند. موز فواید زیادی دارد که گرم نگه داشتن بدن، یکی از این فواید است که با خوردن موز از آن بهرهمند میشویم.